פתרון לנשירת שיער- מיתוסים או גורמים אמיתיים?
הגוף שלנו מהווה מקור לאמונות תפלות, מיתוסים, שמועות ועוד..
שלא תמיד, בלשון המעטה מדויקות…
השיער המתנוסס על ראשנו, גם הוא חלק מתעשיית המיתוסים והאמונות. לכן, הפעם בחרנו לעסוק בכמה מיתוסים הקשורים לשיער, נשירה והתקרחות והתמקדנו דווקא באלה שהתשובה להם איננה “לא” חד משמעי.
מיתוס מס’ אחת – התקרחות תורשתית מגיעה מצד האם
לא לגמרי נכון. אמנם, מחקרים הצליחו לבודד מספר גנים שקשורים להתקרחות הגברית הטיפוסית, ואמנם, אחד מהגנים הללו נמצא על כרומוזום X שמורש לגבר מאימו, אבל גנים אחרים שקשורים להתקרחות מסוג זה נמצאו על כרומוזומים אחרים (20, 21 ו-26) ואלה – עשויים להגיע בתורשה משני צידי המשפחה. יותר מזה, מחקרים אחרים מורים שלבנו של אדם מקריח ישנו סיכוי גבוה יותר להקריח, כך שהאחריות להשפעה הגנטית מוטלת על שני ההורים, ולא רק על האם.
מיתוס מס’ שתיים – חבישת כובע ממושכת עלולה לגרום להתקרחות
לא נכון. חבישת כובע, ממושכת ככל שתהיה, אינה יוצרת את ההידוק המספיק לפגיעה באספקת הדם לקרקפת. לעומת זאת, חבישת כובע מלוכלך לאורך תקופה ממושכת ללא דאגה להיגיינת הקרקפת עלולה לגרום לזיהום שיאיץ את איבוד השיער בשל חוסר אוורור הקרקפת.
מיתוס מס’ שלוש – חשיפה מוגברת לקרני השמש גורמת לנשירת השיער
לא נכון. חשיפה לקרינת UV אינה מאיצה את הזדקנותו של העור וגורמת להתפתחותם של נגעים סרטניים, אבל א\אין לה השפעה על פעילותם של זקיק השיער. למרות שהחשיפה לשמש אינה משפיעה על נשירת השיער, חשיפת יתר לקרינת UV גורמת לרשימה ארוכה של תופעות אחרות ומציקות לא פחות, כאובדן הברק, קרזול ושבירה.
מיתוס מס’ ארבע – אין דרכים יעילות להתמודד עם נשירת שיער
לא נכון, בימינו, ישנם טיפולים אשר מאושרים ע”י משרד הבריאות הישראלי לנשירת שיער קיימות תקופות ותכשירים עם חומר רפואי פעיל
ואפילו בשים האחרונות יצאו מס’ מוצרים על בסיס רכיבים טבעיים אשר עוזרים לחיזוק סיב השערה ומעודדים צמיחת שיער בריא יותר .